И да похапнем ... Лешникови сладки

Продукти:
100г масло /аз ги правя с 80г масло и 20г мас/
150г захар
1 яйце
80г фино смлени лешници
200г брашно за кекс /или 200г брашно + 1/2ч.л. бакпулвер/
щипка сол
ванилия или канела по избор

Разбийте мазнината със захарта. Прибавете яйцето и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес. Прибавете солта, лешниците, брашното и ароматите. Съберете масленото тесто. Направете топчета колкото орех. Подредете ги в тава, върху хартия за печене,. В средата на всяко топче сложете по един лешник и леко притеснете. Печете в загряла на 200 градуса до готовност. Оставете ги да се охладят. Съхранявайте в затворен съд.
Рецептата е на Тики от тук.

Коментари