И да похапнем ... Мек хляб с брашно от лимец

Продукти:
210мл вода и прясно мляко
1 яйце
1 1/2 с.л. захар
50г мас + масло
1/2 с.л. самардала
180г брашно от лимец
100г пълнозърнесто брашно
70г бяло брашно
10г жива мая
Продуктите се подреждат слагат в контейнера на хлебопекарната в следния ред:
* разбийте яйцето и течността; сипете ги в контейнера
*захар
*стопената мазнина
*пресейте брашната и ги смесете; сипете половината върху течността
*самардалата
*останалото брашно
*маята
Настройте машината на програма бял хляб, 750г и средно препечена кора. Наблюдавайте тестото, ако е необходимо добавете малко брашно, САМО АКО Е НЕОБХОДИМО.
Това е! Много вкусен и мек хляб с лимецово брашно. 
Да ви е сладко!

Коментари