И да похапнем ... Nutella сладолед с бишкоти

Продукти:
250г подсладено кондензирано мляко
100мл прясно мляко
200мл течна сметана
2 жълтъка
ванилия
около 3-4 бишкоти
4-5с.л. Nutella

Разбийте добре жълтъците. Смесете кондензираното и прясно мляко и малка част от течната сметана /около 50мл/. Загрейте ги до кипване. Дръпнете от огъня. Прибавете при жълтъците 3-4с.л. от топлата смес и разбъркайте. При непрекъснато бъркане ги излейте при топлото мляко. Върнете на огъня, намалете силата му наполовина и не спирайте да бъркате. Когато течността започне да се сгъстява /след коло 7-8 мин./ дръпнете от огъня. Прибавете течния шоколад и бъркайте до пълното смесване на продуктите. Оставете да се охлади.
Отделно разбийте останалата сметана до твърди връхчета. Прибавете към шоколадовата смес и разбийте отново. Така получената пухкава смес е готова за замразяване.
Аз използвам машина за сладолед, като наливам постепенно в охладения контейнер сместа. След около 30 мин. имам полуготов сладолед, който смесвам с натрошените бишкоти и замразявам за 12 часа.
Ако нямате машина за сладолед охладете за 24 часа една метална кутия и замразете в нея сместа, като на всеки час вадите от фризера и разбърквате. Когато сместа започне да се сгъстява може да добавите натрошените бишкоти.
Този сладолед е с богат шоколадов вкус и доста сладък, но у дома се хареса. 
Дано да допадне и на вас. да ви е сладко!

Коментари