И да похапнем ... Хрупкави тиквички с пармезан

Продукти:
2 средно големи тиквички
2 яйца
2/3 ч.ч. настърган пармезан
6-7 филии пресен бял хляб /моите бяха от хляб по тази рецепта/
брашно за овалване
сол
черен пипер
мазнина за пържене
Измийте добре тиквичките и ги нарежете на много тънки кръгчета. Поръсете ги със сол и оставете за около 20 мин. да отделят водата си. Подсушете ги добре с кухненска хартия. Оваляйте ги в брашно и изтупайте излишното. 
В кухненски робот или с блендер смелете хляба на галета. Смесете трохите с пармезана и щипка черен пипер.
Разбийте добре яйцата.
Потопете тиквичките в яйцата, оваляйте ги в трохите и пържете в силно загряло олио.
Извадете върху кухненска хартия.
Получават се много хрупкави и вкусни тиквички.
Източник: тук.

Коментари