И да похапнем ... Хляб с тиквички и бекон

Продукти:
3 яйца
1ч.л. захар
1/2 ч.ч. олио
1ч.ч. настъргани и отцедени тиквички
1ч.ч. бекон
1ч.ч. настърган чедър
6с.л. прясно мляко
1 1/2ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка самардала 
щипка сол
щипка сушени моркови
щипка сушен чесън
1ч.л. ситно нарязан пресен копър


Настържете на ситно ренде тиквичката. Поръсете я със сол и оставете така за около 10-15 мин. да си отдели водата. Изцедете я добре от течността. Тогава измерете количеството. 
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото и продължете да разбивате още около 5 мин. 
Смесете тиквичката, бекона, чедъра, сушените моркови, чесън и копъра. Прибавете ги при яйчната смес и разбъркайте внимателно със силиконова или дървена бъркалка. Добавете млякото и разбъркайте отново.
Пресейте брашното със бакпулвера и содата. Смесете със солта и самардалата. Прибавете и тях при яйчната смес, като внимателно разбърквате. 
Покрийте с хартия за печене подходяща кексова форма. Разпределете в нея сместа. Печете в загряла на 170 градуса фурна за 1 час и 20 мин.
Получава се вкусен хляб с влажна структура. 
Да ви е сладко.

Коментари

Публикуване на коментар