И да похапнем ... Соленки с кашкавал и пармезан II вид

Продукти за около 50бр.:
125г масло /при мен 80г масло и 45г мас/
1ч,ч. /с връх/ смес от настърган кашкавал и пармезан, нека преобладава пармезана
1ч.ч. брашо
2ч.л. мека горчица /при мен беше с копър и чесън/
2 щипки сух чесън
сол, бял пипер и сух копър на вкус
орехи

Маслото трябва да е на стайна темература. Смесете го с настъргания кашкавал и пармезан. Смесете добре. Добавете горчицата, чесъна и подправките. Пресейте брашното, прибавете го при маслото и омесете масленото тесто. Покрийте го с найлоново фолио и оставете в хладилника за 30мин. Разточете охладеното тесто на кора с дебелина 2мм. Поръсете обилно с смлени орехи изтънете още кората,приблизително 1-1,5мм. Изрежете в желаната форма. Печете в загряла на 180 гурадуса фурна за около 15 мин. или до порозовяване.
Това са най-крехките и вкусни соленки, които съм опитвал. Опитайте!

Рецептата за тях намерих тук

Коментари