Продукти за около 50бр.:
125г масло /аз сложих 80г масло и 45г мас/
125г крема сирене
200г брашно
1/2ч.л. самардала
1 белтък
сусам за поръсване
Маслото и крема сиренето трябва да са на стайна температура. Разбъркайте ги до хомогенна смес. Пресейте брашното, смесете със самардалата и прибавете при маслото. Омесете тестото. Завийте го в найлоново фолио и оставете в хладилника да стегне за 30 мин.
Охладеното тесто разточете на кора с дебелина около 1,5 - 2мм. Нарежете в желаната форма. Намажете с разбит белтък и поръсете със сусам. Изпечете соленките в загряла на 180 градуса фурна за 15 мин. или докато добият златист цвят.
Рецептата е от тук.
125г масло /аз сложих 80г масло и 45г мас/
125г крема сирене
200г брашно
1/2ч.л. самардала
1 белтък
сусам за поръсване
Маслото и крема сиренето трябва да са на стайна температура. Разбъркайте ги до хомогенна смес. Пресейте брашното, смесете със самардалата и прибавете при маслото. Омесете тестото. Завийте го в найлоново фолио и оставете в хладилника да стегне за 30 мин.
Охладеното тесто разточете на кора с дебелина около 1,5 - 2мм. Нарежете в желаната форма. Намажете с разбит белтък и поръсете със сусам. Изпечете соленките в загряла на 180 градуса фурна за 15 мин. или докато добият златист цвят.
Рецептата е от тук.
Изглеждат много вкусни, досущ на вид като на Дани крекерчетата.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат понеделник.