Отдавна се каня да приготвя пиле фрикасе и започнах с идеята да го приготвя, но се получи нещо различно и греховно вкусно. Така, че ето рецептата:
Продукти:
5 пилешки пържоли от бут без кожата
2с.л. масло
2с.л. зехтин
половин стрък праз
един средно голям морков
1/2 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. пилешки бульон
2-3 с.л. брашно + още за овалване на пържолите
сол
черен пипер
кимион
пресен магданоз
пресен естрагон
Пилешкото месо се измива и подсушава. Поръсва се със сол и се овалва се в брашно. Изтупват се от излишното брашно и се запържва в сгорещява се мазнината, колкото да се запечата. Изваждат се върху кухненска салфетка. В същата мазнина се слага ситно нарязания праз и настъргания морков, да се задушат. Налива се виното и се оставя да поври за кратко. Добавя се пилешкия бульон. Покрива се с капак, намаля се котлона се оставя за около 2-3 мин. да поври. 2-3с.л. брашно се разтварят в малко вода и се прибавяте при врящия бульон. Когато сместа започне да ври я отдръпвате от котлона. Подправяте с кимион и черен пипер.
В подходяща тавичка подреждате пържолите, поливате със соса и печете в загряла фурна на 190 градуса до сгъстяването на соса. 10 минути преди края на печенето поръсвате с пресен естрагон и магданоз.
Да ви е сладко!
Продукти:
5 пилешки пържоли от бут без кожата
2с.л. масло
2с.л. зехтин
половин стрък праз
един средно голям морков
1/2 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. пилешки бульон
2-3 с.л. брашно + още за овалване на пържолите
сол
черен пипер
кимион
пресен магданоз
пресен естрагон
Пилешкото месо се измива и подсушава. Поръсва се със сол и се овалва се в брашно. Изтупват се от излишното брашно и се запържва в сгорещява се мазнината, колкото да се запечата. Изваждат се върху кухненска салфетка. В същата мазнина се слага ситно нарязания праз и настъргания морков, да се задушат. Налива се виното и се оставя да поври за кратко. Добавя се пилешкия бульон. Покрива се с капак, намаля се котлона се оставя за около 2-3 мин. да поври. 2-3с.л. брашно се разтварят в малко вода и се прибавяте при врящия бульон. Когато сместа започне да ври я отдръпвате от котлона. Подправяте с кимион и черен пипер.
В подходяща тавичка подреждате пържолите, поливате със соса и печете в загряла фурна на 190 градуса до сгъстяването на соса. 10 минути преди края на печенето поръсвате с пресен естрагон и магданоз.
Да ви е сладко!
Страхотно!
ОтговорИзтриванеНапомни ми, че имам една рецепта за пилешко с естрагон. Трябва да я изровя от старите тефтери...
Поздрави!
Благодаря Илианка! Много ми харесва естрагона в комбинация с пилешко или риба. Понякога у дома няма пресен копър, но естрагон винаги има :)). Чакам да видя твоята рецепта с нетърпение. Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеМного апетитни пържолки ,а сосчето ги прави неустоимо сочни и вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Благодаря Мира!
ИзтриванеХубава нова седмица!
Пиленцето звучи много вкусно :) особено с толкова обилно сосченце!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Luchiya! Радвам се, че пиленцето се е харесало.
ИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Обожавам пилешки пържоли, твоите са ужасно вкусни! Праза придава страхотен вкус на всичко, особено в комбинация с месце :))))
ОтговорИзтриванеПоздрави и спокойна неделя :)
Благодаря Маги! Наистина праза придава страхотен вкус на храната. Зимата често го ползвам :). Радвам се че месцето ти е харесало. Поздрави и хубава нова седмица!
ИзтриванеМного интересна комбинация и явно вкусна! Заинтригува ме. Естрагон слагам на картофите, сега ще опитам с пилешко. Ще стане ли със сух, по това време нямам пресен? Магданоз в лехата ще се намери :)))
ОтговорИзтриванеДиана, хубава неделна вечер!
Тили това е моя любима подправка. Харесва ми много в комбинация с пиле или риба. Разбира се, че ще стане със сух, само я прибави по-рано.
ИзтриванеПоздрави мила и хубава нова седмица!
Бих си топнала с удоволствие няколко залъка...
ОтговорИзтриванеЗаповядай Живе :)!
ИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Много апетитно изглежда, ще се опита скоро у дома тази рецепта.
ОтговорИзтриване