И да похапнем ... Кейк със смокини


Продукти:
3 яйца
3/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. меко масло
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. сол

300 г цели смокини от сладко, добре отцедени от сладкия сироп
Смесете брашното, бакпулвера, джинджифила и солта. В друга купа разбийте на крем маслото и захарта. Добавете едно по едно яйцата. Прибавете сухите съставки към яйчната смес на два пъти като разбърквате със силиконова или дървена шпатула.
Разрежете всяка смокиня на четири парченца и прибавете към кексовата смес. Разбъркайте внимателно. Изсипете сместа в кексова форма, предварително застлана с хартия за печене и печете в загряла на 180 градуса фурна за 50 мин.
Да ви е сладко!

Коментари

  1. Дианка, прекрасен кейк!
    Много сочен,пухкав и със любимите ми смокини!
    Поздрави за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Мира! За любителите на смокини си е истинско бижу ;)
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Дидка, знам че мислиш и за сутрешното ни кафе!
    Чудесно предложение!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Дани! Е как да не мисля, нали сте ми приятелчета :))).
    Хубави почивни дни и на теб, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Дианче,прекрасно кексче....Много ми допадна джинджифила и сочните смокинки.Прегръдки за чудесната рецепта:)))

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря Миленка! Да си призная имах притеснения с тази комбинация, но се получи доста добре :).
    Прегръдки и за теб, мила и хбави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно предложение, кейкът изглежда много апетитно! Благодаря за рецептата! Хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Дианче, много изкушаваш с този ароматен кейк! :) Много примамливо изглежда!
    Ще има ли едно парченце за закуска ?! :)
    Прегръдки и приятна неделя!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотен! Изглежда красиво, звучи вкусно и ухае чудесно!

    ОтговорИзтриване
  10. Обожавам кейкове и сладкиши и твоят тотално ме плени,страхотен е,а и с тези смокинки,мммм,истинска нирвана!
    Поздравления за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря момичета! Правят ме щастлива вашите коментари! А парченце ще има за всеки, макар и виртуално :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар